Festivalul Internațional Zilele Teatrului Matei Vișniec, la Suceava

La Suceava se desfășoară până duminica viitoare Festivalul Internațional Zilele Teatrului Matei Vișniec. Manifestările au început în urmă cu două zile, iar la eveniment participă și dramaturgul care a dat numele acestei instituții de cultură, după cum transmite Mihaela Buculei.

Reporter: Festivalul Internațional Zilele Teatrului Matei Vișniec continuă la Suceava. Cu puțin timp în urmă a fost deschisă expoziția de pictură avându-i ca autori pe Lucia Pușcașu, Oana Hrișcă și Ana Creangă, iar de la ora 19:00 este programat spectacolul de teatru ”Revizorul” de Gogol, în regia lui Alexandru Grecu. Invitația la acest festival ne este făcută de dramaturgul Matei Vișniec.

Matei Vișniec: Aș vrea ca numele meu să reprezinte ideea de libertate culturală. La teatru venind acești tineri, ei invață și să gândească cu capul lor. Din cauza asta cred că acest loc este un auxiliar al școlii, al universității, este în prelungirea spațiului educațional, care este deja instituționalizat. Avem de apărat împreună ceva prețios, care uneori nu știam că poate fi pus în pericol și acum aflăm, cel mai scump lucru pe care l-am obținut: această libertate. Vine cineva și spune: uite, cu instrumente primitive de invazie, de presiune, ne spune că nimic nu e câștigat pe vecie./gpodea/csimion

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 22 mai