Pe 25 mai expiră termenul de depunere a declaraţiei unice la ANAF

Săptămâna viitoare, pe 25 mai, expiră termenul de depunere a declarației unice privind impozitul pe venit și contribuțiile sociale datorate de persoanele fizice.

ANAF amintește că formularul 212 trebuie completat și depus de cei care, în decurs de un an, au realizat individual sau într-o formă de asociere venituri sau pierderi din România, respectiv din străinătate, potrivit prevederilor Codului Fiscal. Declarația unică trebuie depusă inclusiv de persoanele care obțin venituri din închirierea imobilelor și a camerelor în scop turistic, dar care sunt locuințe proprietate personală. De altfel, ANAF a actualizat Ghidul de reglementare pentru veniturile din chirii, aducând exemple de calcul al datoriilor în funcție de regimul de impozitare.

Astfel, ANAF arată inclusiv prin materiale video modalitățile prin care veniturile din chirii se declară și se taxează. Ghidul atrage atenția şi asupra obligației pe care o au cei care închiriază în scop turistic de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale./geftene/gpodea

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 22 mai