Primăria Bucureştiului îşi propune să atragă 500 de milioane de euro prin POR pentru modernizarea a 50 de kilometri de linii de tramvai

Primăria Capitalei își propune să atragă 500 de milioane de euro prin Programul Operațional Regional pentru modernizarea a 50 de kilometri de linii de tramvai. Anunțul a fost făcut de primarul general, Nicușor Dan, într-o conferință de presă care a avut ca temă proiectele de investiții ale Bucureștiului. Alex Buzică vine cu detalii.

Reporter: Semaforizarea inteligentă şi modernizarea a peste 50 de kilometri de linii de tramvai sunt doar câteva dintre viitoarele proiecte de investiții care vor avea loc în capitală, așa cum declar astăzi Nicușor Dan.

Nicuşor Dan: 100 de kilometri sunt modernizați la începutul anilor 2000, 50 de kilometri nu au mai fost modernizaţi și trebuie să facem asta. Mai sunt încă 30 de kilometri pe care ne propunem, ar fi util să îi avem construiţi. În ceea ce privește cei 50 de kilometri, aceasta este principala urgență, costul este de aproximativ 500 de milioane de euro.

Reporter: Tot edilul capitalei a declarat astăzi că s-a finalizat recepția la parcarea Park & Ride, de circa 500 de locuri, de la capătul șoselei Pantelimon. Parcarea este gata de câteva luni, dar municipalitatea are și datorii de circa 55 de milioane de lei către constructor, iar până astăzi primăria nu a avut toate avizele. Parcarea are 500 de locuri dispuse pe trei etaje, iar la parter este amenajat un terminal STB, unde se întoarcă tramvaiul și să oprească microbuzele și autobuzele./schelaru

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 23 mai