Elevul își continuă agresiunile, autoritățile sunt ignorante

 

Pe data de 24.05.2022, după aproximativ 3 luni de la apariția cazului în presă, elevul problemă din Liceul Teoretic „Alexandru Vlahuță” din București își continuă agresiunile, distrugând obiectele elevilor și lovind pe directorul unității de învățământ. AEBI cere impunerea măsurilor necesare de către autoritățile competente.

 

În data de 24.05.2022, același elev al Liceului Teoretic „Alexandru Vlahuță” din București, acuzat acum 3 luni că își agresează colegii, nu a încetat și continuă cu fapte care terorizează întreg liceul. Acesta a furat telefonul unei colege de clasă, i-a fugărit pe ceilalți, a lovit profesorii și pe directorul instituției de învățământ, întreg evenimentul sfârșindu-se cu chemarea unei ambulanțe și sedarea tânărului.

O mărturie aparținând unei colege a elevului agresiv, martoră la evenimente, care a preferat să păstreze anonimatul:

„Azi, elevul în cauza a venit la școală și i-a luat telefonul unei colege. Apoi a ieșit din clasă ca să îl arunce pe hol. Colega a cărei telefon a fost furat a reușit să îl prindă în aer. Apoi a început să fugărească colegii clasei. Brusc a devenit foarte agresiv. A intrat în cancelarie și a dat în profesori. Directorul și bodyguarzii abia au reușit să îl scoată din încăpere. El a fost băgat în biroul directorului și atunci l-a bătut  pe directorul liceului. La puțin timp după, a înjurat-o pe mama lui. A început să ne alerge pe hol. În final cineva a chemat ambulanța și l-au luat, l-au băgat în cămașă de forță și a fost sedat.”

Amintim că ,în urmă cu trei luni, același elev a amenințat pe fetele din clasă lui cu bătaia și violul, provocând o stare generală de frică, iar autoritățile nu au făcut absolut nimic pentru remedierea situației.

Prin faptele sale recente, elevul agresiv a săvârșit infracțiunile de loviri și alte violente(prevăzută de art. 193 alin.1 Cod Penal) și furt( prevăzută de art.228 alin.1 Cod Penal).

Asociația Elevilor din București și Ilfov cere sesizarea imediată a autorităților, începerea cercetărilor cazului și restabilirea stării de siguranță în cadrul liceului.

„Ca elev în acest liceu, mă declar dezamăgit de reacția superficială a autorităților. De la apariția cazului în presă nu s-a schimbat nimic, elevul este în aceeași clasă și se comportă din ce în ce mai agresiv. Din câte am înțeles, acesta are mai multe dosare la Parchet pentru alte fapte din trecut, a căror soluționări întârzie să apară. În tot acest timp, el continuă să aibă același comportament. Nimeni nu se simte în siguranță, suntem la mila autorităților”- Bazavan George, vicepreședinte AEBI