Ahmetov vrea să dea în judecată Rusia pentru că i-a distrus oțelăriile din Mariupol

Renat Ahmetov, cel mai bogat oligarh ucrainean și proprietar al uzinei „Azovstal”, ultima redută a apărătorilor din Mariupol, vrea să dea în judecată Rusia, pentru bombardamentele care au provocat pierderi de până la 20 de miliarde de dolari la oțelăriile din orașul distrus aproape în totalitate de armata rusă.
„Cu siguranță vom da în judecată Rusia și vom cere despăgubiri pe măsura pierderilor și a afacerilor distruse”, a spus într-un interviu Renat Ahmetov, proprietarul Metinvest, cel mai mare producător de oțel din Ucraina.
Întrebat câți bani a pierdut Metinvest din cauza pagubelor provocate uzinelor «Azovstal» și «Ilici», Ahmetov a spus: „Costul de înlocuire din cauza agresiunii rusești este între 17 și 20 de miliarde de dolari. Valoarea finală va fi determinată în procesul intentat Rusiei.”
Uzina Azovstal a fost distrusă de bombele rusești după ce aceasta a devenit ultimul bastion de apărare al orașului Mariupol. Fabrica siderurgică «Ilici», deținută tot de Ahmetov, a fost și ea serios avariată în timpul bombardamentelor rusești. (Elvira Chilaru – RRI)

Radio Ujgorod (27 mai)