Comunicat SRR

Societatea Română de Radiodifuziune îşi exprimă convingerea că decizia de interzicere a utilizării numelui Chișinău în denumirea postului Radio Chișinău a fost o neînțelegere și are semnale că situația se va rezolva.

Într-un comunicat semnat de președintele director general al instituției Răzvan Ioan Dincă, SRR amintește că în ședința Consiliului Municipal Chișinău din 27 aprilie proiectul de decizie privind utilizarea numelui Chișinău a fost respins prin votul majorității consilierilor prezenți. Numele orașului Chișinău a fost utilizat anterior de Radio Chișinău, parte componentă a Radio România, între 2011 și 2021, pe o perioadă finită de 10 ani și a fost obținut în baza unei proceduri de validare similare, se mai arată în comunicatul SRR.

Instituția subliniază că dacă rezolvarea problemei va întârzia va fi nevoită să ia toate măsurile necesare, administrative și juridice, pentru îndreptarea cât mai rapidă și în beneficiul ascultătorilor săi din Republica Moldova a situației postului Radio Chișinău. Amintim că Ministerul român de Externe a criticat decizia autorităților locale de la Chișinău pe care o consideră nejustificată, nefundamentată și motivată politică./cpodea

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 28 mai