La punctul de trecere a frontierei Sighetu Marmaţiei numărul refugiaţilor ucraineni este în continuare ridicat

Realizator: Cristian Bâcâin – Aproape 8.000 de cetăţeni ucraineni au intrat în România în ultimele 24 de ore, astfel că de la declanşarea invaziei ruse peste 1,1 milioane de persoane din statul vecin au ajuns la noi. Şi la punctul de trecere a frontierei Sighetu Marmaţiei numărul refugiaţilor ucraineni este în continuare ridicat, după cum relatează corespondentul RRA Adrian Marchiş.
Reporter: După 100 de zile de război în Ucraina, traficul de persoane care intră în România pe la punctul de trecere a frontierei Sighet este mare, dar foarte puțini sunt dintre cei care solicită o formă de protecție din partea statului român.
Inspector principal Iulia Stan, purtător de cuvânt al Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Sighet: În această perioadă media zilnică a persoanelor care se prezintă pe sensul de intrare în România prin punctul de trecere a Frontierei Sighetu Marmației este de 1.800 de persoane, din care aproximativ 1.200-1.300 sunt cetățeni ucraineni. În continuare noi suntem pregătiți cu rezerve de personal și stații mobile de control în punctul de trecere a frontierei Sighetu Marmației, dacă situația o va impune. Măsuri similare sunt dispuse și la frontiera terestră, fiind suplimentate echipajele care desfășoară misiuni de supraveghere și control la frontiera de stat, în cooperare cu lucrători ai Agenției Frontex, precum și cu celelalte structuri de ordine publică și siguranță națională din județ, acționându-se în sistem integrat.
Reporter: În punctul de frontieră Sighet se asigură în continuare asistență medicală, hrană și transport persoanelor care vin din Ucraina și au nevoie de sprijin./rpatulea/ilapadat

(RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 4 iunie)