Ministerul de Finanţe lansează noi titluri de stat pentru populaţie

Ministerul de Finanţe lansează, astăzi, noi titluri de stat pentru populaţie, de această dată Fidelis, listate la Bursa de Valori Bucureşti.

Sunt emise în lei, cu scadenţe de un an şi de trei ani şi cu dobânzi de până la 7,8% pe an, dar şi în euro, pe un an şi doi ani, cu dobânzi de până la 2,3% pe an. Titlurile de stat reprezintă o opţiune atractivă de economisire, spune preşedintele Institutului de Studii Financiare, Valentin Ionescu. Dobânzile oferite sunt peste cele ale băncilor, chiar dacă sub nivelul inflaţiei din acest moment:

Valentin Ionescu: Investitorii au căutat active mai sigure, cum este și normal. S-au orientat către obligațiuni; mai nou, eu sunt unul dintre investitorii care doresc să cumpere titluri de stat emise de Ministerul de Finanțe. Nu vreau să fac reclamă, dar recomand oricui. 7,2 la 1 an și 7,8 la 3 ani este o dobândă foarte bună. Nicio bancă nu oferă această dobândă, la niciun tip de depozit.

Realizator: Valoarea unui titlu de stat Fidelis este de 100 de lei, respectiv de 100 de euro, iar pragul minim de subscriere este de 5.000 de lei sau 1.000 de euro. Nu se percep comisioane, iar veniturile obţinute nu sunt impozitate./schelaru

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 6 iunie