Fostul senator Olosz Gergely, condamnat în România la 3 ani de închisoare cu executare pentru fapte de corupţie, a apărut în Ungaria ca director al unei firme de îmbuteliere a apei minerale

Potrivit portalului Átlátszó Erdély, fostul politician a devenit în martie 2022 directorul firmei de îmbuteliere a apei minerale Vis Vitalis al cărei proprietar este Apaţia din Pannonhalma. Olosz a atacat sentinţa de condamnare la Curtea Europeană a Drepturilor Omului, unde însă – potrivit portalului – doar „trage de timp”.

Fostul senator aproape că a ajuns acasă – scrie portalul, având în vedere că studiile liceale le-a făcut în Pannonhalma la liceul catolic al apaţiei. Potrivit unor zvonuri, în acea perioadă s-a stabilit o legătură strânsă între Olosz şi Semjén Zsolt, vicepremier şi preşedinte al Partidului Popular Creştin Democrat (KDNP), cel care a sprijinit cariera politică a ex-senatorului UDMR.

Potrivit Átlátszó Erdély, în urma intervenţiei lui Semjén Zsolt, Olosz a putut candida pe listele UDMR pentru un mandat de senator în 2012, deşi la vremea respectivă se ştia deja despre intenţia DNA de a-l trimite în judecată pe politician. Acest lucru s-a şi întâmplat în octombrie 2012, cu puţin timp înaintea declanşării campaniei electorale.

Székely Ervin, RADOR