Vama Siret, dintre România şi Ucraina, cel mai aglomerat punct românesc de trecere a frontierei

„Radiojurnal” – Realizator: Ciprian Sasu – Vama Siret, dintre România şi Ucraina, este în continuare cel mai aglomerat punct românesc de trecere a frontierei. În prezent, camioanele care încearcă să iasă din ţară aşteaptă acolo aproximativ 16 ore, potrivit Poliţiei de Frontieră. Şi pe sensul de intrare este un trafic intens la TIR-uri, datele arată că se aşteaptă în medie două ore. Potrivit corespondentei RRA, Mihaela Buculei, în ultimele 24 de ore au intrat în România pe la Vama Siret 384 de camioane şi au ieşit 320.
Alina Petraru, purtătoarea de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Suceava: Motivul numărului mare de camioane îl reprezintă reconfigurarea traseului transportatorilor de marfă din Ucraina înspre România în contextul conflictului din ţara vecină. Poliţia de Frontieră lucrează la capacitatea maximă permisă de infrastructura punctului de trecere. Vorbim de cinci artere pe sensul de intrare, respectiv două artere pe sensul de ieşire din România. În Punctul de Trecere a Frontierei Siret vorbim de un control multiplu, adică se efectuează controlul vamal, controlul fitosanitar, unuul sanitar-veterinar, dar se verifică şi rovinieta, autorizaţiile de transport, precum şi greutatea încărcăturii camioanelor, conform normelor prevăzute de lege.
Realizator: Potrivit Poliţiei de Frontieră, aglomeraţii la ieşirea camioanelor din ţară mai sunt la Isaccea, în est, unde timpii de aşteptare sunt în medie de peste şase ore. La Calafat, Giurgiu, Negru Vodă, în sud, se aşteaptă între 70 şi 180 de minute. Situaţia în ceea ce priveşte intrarea TIR-urilor în ţară arată că este aglomeraţie la Calafat, Negru Vodă, Galaţi şi Isaccea, unde se aşteaptă între o oră şi jumătate şi şapte ore./dstanesc

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI (19 iunie)