Procuratura Republicii Moldova a comunicat despre sechestrarea averii lui Igor Dodon

Procuratura Anticorupție a Republicii Moldova a comunicat sechestrarea averii fostului președinte Igor Dodon, acuzat de trădare de patrie și corupție. Se arată că sechestrul a fost impus pe un teren și o casă din Chișinău, în care Dodon locuiește împreună cu familia. Sunt, de asemenea, sechestrate terenuri și clădiri situate lângă satul Sadova, unde s-a născut Dodon.

Potrivit versiunii anchetei, aceste bunuri aparțin fostului președinte prin intermediul unor persoane de paie, acuzate de complicitate cu el în dosarul îmbogățirii ilegale. Mai mult decât atât, au fost sechestrate patru terenuri și șase clădiri în satul Molovata, care aparțin fratelui soției președintelui, Galina Dodon, precum și patru automobile. Dodon a declarat astăzi că sechestrarea bunurilor rudelor sale reprezintă „unul dintre elementele spectacolului propagandistic al autorităților”.

Potrivit afirmațiilor fostului președinte, Procuratura încearcă să transfere cazul în planul public, iar sechestrarea bunurilor a fost făcută astfel încât să nu existe acces la aceste active până la verdictul final al instanței, a cărei pronunțare poate dura ani de zile.

După cum relatează Tass, fostul președinte al Republicii Moldova a fost reținut la sfârșitul lunii mai și plasat în arest la domiciliu, împotriva sa au fost formulate acuzații de îmbogățire ilegală, corupție, finanțare ilegală a unui partid și trădare de patrie. /snicolau/gpodea

www.tass.ru – 23 iunie