Acces gratuit pentru militari români și aliați la spectacolele online ale Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu

Un număr de 1.000 abonamente vor fi oferite, în mod gratuit, militarilor români și aliați din bazele de dislocare ale forțelor NATO în România, la toate spectacolele online, în limbile română și engleză, organizate în cadrul celei de-a 29-a ediții a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu (FITS 2022) ce se desfășoară în perioada 24 iunie – 3 iulie.

Abonamentele au fost asigurate în baza colaborării dintre Ministerul Apărării Naționale, Ministerul Culturii și echipa de organizare a FITS 2022.

Distribuirea abonamentelor se va realiza în bazele militare în care, alături de militari români, se află dislocați cei aproximativ 5.000 de militari aliați (americani, belgieni, britanici, francezi, italieni, polonezi, portughezi) aflați în România în cadrul misiunilor Forței de Răspuns a NATO (NRF), Poliție Aeriană Întărită (eAP), măsuri de întărire a vigilenței (eVA), precum și în comandamentele NATO din Craiova, București și Sibiu.

Abonamentele online, oferite de organizatorii FITS 2022 în semn de respect pentru militari și misiunea acestora, vor fi utilizate pe pagina oficială a festivalului – https://sibfest.ro  și vor fi valabile pe toată durata festivalului. Spectacolele sunt disponibile la intervale de 24 de ore, iar după prima accesare a fiecărui spectacol codul de vizionare este valabil timp de patru ore.

Totodată, personalul MApN care a dorit să participe la evenimentele din Sibiu a avut posibilitatea de a achiziționa două bilete la preț de unul pentru o selecție de spectacole.

De asemenea, un număr de cinci spectacole din cadrul festivalului se vor juca în incinta Academiei Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu.

* * *

Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu (FITS) este primul mare festival din Europa Centrală și de Est, unul dintre cele mai mari festivaluri din lume și cel mai mare eveniment dedicat artelor spectacolului din România. Anual, festivalul este un prilej de sărbătoare, cu spectacole excepționale invitate din țări precum Austria, China, Elveția, Franța, Germania, Israel, Italia, Japonia, Marea Britanie, Republica Moldova, Spania, SUA.

FITS este organizat sub Înaltul Patronaj al Președinției României și Înaltul Patronaj al Președintelui Germaniei, cu sprijinul Primăriei Municipiului Sibiu, al Consiliului Local Sibiu, Guvernului României, Ministerului Culturii, Ministerului Educației, Institutului Cultural Român. Acest eveniment reunește mari artiști ai scenei mondiale, oferind publicului posibilitatea de a se bucura de unele dintre cele mai apreciate spectacole ale lumii, recunoscute la nivel internațional și recompensate cu distincții prestigioase.

(Biroul de presă al MApN – 24 iunie 2022)