Agenda parlamentară de săptămâna viitoare

Realizator: Georgiana Grosso – Deputații se vor pronunța săptămâna viitoare, prin vot, asupra cererii DNA de ridicare a imunității parlamentare a fostului ministru al agriculturii, social-democratul Adrian Chesnoiu. Acesta este acuzat de procurorii anticorupție de abuz în serviciu. Tot săptămâna viitoare, Parlamentul va dezbate moțiunea simplă depusă de USR împotriva ministrului energiei și va marca parteneriatul strategic dintre România și Statele Unite. Cu detalii, Iulia Gherman.
Reporter: Parlamentul se va reuni marți, într-o ședință comună, dedicată aniversării a 25 de ani de la începtul parteneriatului strategic dintre România și Statele Unite ale Americii. Autoritățile de la București subliniază că această colaborare a reprezentat, pe parcursul anilor, un reper esențial al politicii externe, dar și un instrument de susținere a eforturilor interne pentru reforma economică, militară și administrativă.
Tot marți este programat votul din plenul Camerei Deputaților cu privire la cererea DNA de ridicare a imunității fostului ministru al agriculturii, social-democratul Adrian Chesnoiu, acuzat de procurorii anticorupție de abuz în serviciu.
Un alt vot programat la Camera Deputaților vizează moțiunea simplă, inițiată de USR, împotriva ministrului energiei. Semnatarii documentului spun că sub mandatatele lui Virgil Popescu, prețul energiei pentru populație și pentru companii a crescut constant, iar ministrul se face vinovat de incompetență și rea voință.
Liberalii transmit reprezentanților USR să vină cu soluții pentru criza energetică, în loc să obstrucționeze agenda guvernului.
Pe de altă parte, nemulțumiri la adresa ministrului au fost lansate și de social-democrați, care afirmă că Virgil Popescu trebuie să gestioneze mai bine prețurile la energie și condamnă proiectul de ordonanță inițiat de acesta, prin care ar urma să fie închise capacitățile de producție pe bază de cărbune./abranescu/ilapadat

(RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI – 25 iunie)