Zona Mării Negre va căpăta o importanță strategică pentru NATO (Mircea Geoană)

Realizator: Cristina Dumitrescu – Zona Mării Negre va căpăta o importanță strategică pentru NATO, iar acest lucru se va reflecta în noul concept strategic, ce va fi adoptat la summitul Alianței Nord Atlantice de săptămâna viitoare, de la Madrid. Anunțul a fost făcut de secretarul general adjunct al organizației, Mircea Geoană.
Mircea Geoană: Decizii istorice, concept strategic nou, zona Mării Negre va fi reflectată în această nouă viziune a NATO, pentru că este o zonă de imensă importanță strategică și vedeți cât de multe lucruri complexe se derulează în această zonă. Decizii importante pentru noua prezență, noua generație și noua calitate a prezenței NATO pe flancul estic, inclusiv în România. Alt nivel de prezență militară, alt nivel de prezență cibernetică, zone de informații și culegeri de informații, prepoziționare de echipamente, de muniții și de stocuri, exerciții și antrenament de ultimă generație. Vom avea o viziune coerentă, multidimensională de ultimă generație pentru flancul estic și pentru România. Pot să spun ca român că niciodată în istoria României această națiune a noastră nu a avut garanții mai ferme și mai durabile de securitate. Avem un teren solid și sănătos pe care putem construi o Românie modernă și o Românie prosperă.
Realizator: Mircea Geoană a vizitat astăzi sediul Brigăzii 81 Mecanizate din Bistrița – a precizat corespondenta Cristiana Sabău./rpatulea/ilapadat

(RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI – 25 iunie)