Zeci de tineri diplomați din țară și din străinătate participă, la Braşov, la Cursurile „Nicolae Titulescu”

Zeci de tineri diplomați din țară și din străinătate participă și anul acesta, la Brașov, la cursurile internaționale organizate de Ministerul Afacerilor Externe în memoria lui Nicolae Titulescu.

Au venit din Belgia, Lituania, Cehia, Cipru, Danemarca, Italia, Marea Britanie sau Turcia atrași de istoria românilor și de personalitatea marelui diplomat. Andrei Novac este secretar de stat în Ministerul Afacerilor Externe.

Andrei Novac: Nicolae Titulescu în primul rând a fost un promotor al păcii și al egalității de șanse între statele Europei și între statale lumii și momentul pe care îl trăim astăzi este cu atât mai important pentru că vedem ceea ce se întâmplă în context internațional în acest moment și ne dăm seama că importanța combaterii genului de agresiuni pe care Rusia le întreprinde în continuare asupra Ucrainei trebuie estompate doar prin tratative de pace, doar prin discuții.

Realizator: Cursurile internaționale „Nicolae Titulescu” pentru tinerii diplomați de la Brașov au ajuns la cea de a 27-a ediție./schelaru

RADIO ROMȂNIA ACTUALITĂŢI – 26 iunie