ANOFM reamintește angajatorilor că pot beneficia de un stimulent financiar lunar pentru fiecare elev și student încadrat în muncă pe perioada vacanței

Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă reamintește angajatorilor că pot beneficia de un stimulent financiar lunar în valoare de peste 260 de lei, acordat din bugetul asigurărilor pentru șomaj pentru fiecare elev și student încadrat în muncă pe perioada vacanței. Diferența dintre stimulentul acordat lunar și salariul realizat se suportă de către angajator din fonduri proprii. Daniela Vasilescu relatează.

Reporter: Stimulentul financiar se poate acorda pentru o perioadă de maximum 60 de zile lucrătoare într-un an, pentru fiecare elev și student pentru care s-a încheiat un contract individual de muncă pe durată determinată, egală sau mai mică decât durata vacanței, încheiat în condițiile legii, cu normă întreagă sau, după caz, cu timp parțial.

Acesta se mai acordă și în cazul în care este încheiat un contract de muncă temporară, numai dacă durata lui este egală sau mai mică decât perioada vacanței. Potrivit ANOFM, pentru a beneficia de acordarea stimulentului financiar, angajatorii trebuie să încheie o convenție cu Agenția pentru Ocuparea Forței de Muncă Județeană, respectiv a municipiului București, în termen de 30 de zile de la data angajării elevilor și studenților.

Pentru informații suplimentare, angajatorii interesați se pot adresa agențiilor de ocupare a forței de muncă ale căror date de contact se găsesc pe site-ul anofm.ro./geftene/schelaru

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 27 iunie