Viktor Orbán l-a primit la Budapesta pe analistul geopolitic George Friedman

Premierul ungar, Viktor Orbán, l-a primit luni, la Budapesta, pe George Friedman, strateg geopolitic american de origine maghiară, recunoscut la nivel internațional, a informat şeful Biroului de Presă al premierului ungar.

În cadrul întrevederii, la care au participat ministrul culturii și pentru inovare, János Csák, și directorul politic al premierului, Balázs Orbán, analistul geopolitic, George Friedman, a prezentat noua sa carte intitulată „Furtuna dinaintea liniştii”, care a fost publicată în Ungaria, sub îngrijirea Editurii MCC Press.

La întâlnire au fost discutate cele mai recente evoluții ale războiului prelungit din Ucraina și ale crizei economice care a urmat. George Friedman s-a născut la Budapesta din părinţi evrei. Familia sa a emigrat în timpul comunismului mai întâi în Austria, iar apoi în Statele Unite.

În calitate de consilier, Friedman a sprijinit actvitatea multor organizaţii militare şi guvernamentale. În perioada 1996-2015 a fost preşedintele Agenției private de servicii de informații „Stratfor”, înfiinţată de el. După plecarea sa de la Stratfor, Friedman a înfiinţat un portal de analiză, cu profil similar, numit Geopolitical Futures. Lucrările sale au fost traduse în peste douăzeci de limbi, iar multe dintre cărțile sale sunt disponibile în limba maghiară./rganciu/lalexandrescu

https://hirado.hu/belfold/cikk/2022/06/27/orban-viktor-budapesten-fogadta-george-friedman-geopolitikai-elemzot

HIRADO.HU – 27 iunie