Prețul carburanţilor ar urma să scadă de la 1 iulie

Realizator: Mira Gomboș – Prețul carburanţilor ar urma să scadă de vineri. Guvernul a adoptat Ordonanța de Urgență care stabilește mecanismul de compensare cu 50 de bani a prețurilor la benzină și motorină. Reducerea ar trebui să se aplice de la miezul nopții, cel puțin pentru cei 25 de bani pe litru pe care îi va suporta statul, pentru restul executivul așteaptă contribuția voluntară a companiilor petroliere – a declarat ministrul energiei Virgil Popescu.
Virgil Popescu: Vorbim de o reducere cu 50 de bani, 25 de bani vor fi suportaţi de către bugetul de stat, iar 25 de bani va fi o reducere comercială pe care voluntar o vor aplica lanțurile de benzinării în cazul când doresc să ia și această reducere de la bugetul de stat de 25 de bani, iar ordonanţa intră în vigoare în această noapte, iar eu mă aștept ca în perioada următoare să vedem în piață companii care aplică această ordonanță. Sigur, probabil că o să mă întrebați când credeți. Să le lăsăm totuși un termen scurt, evident, în așa fel încât sistemele fiscale să poată fi actualizate și să poată să reflecte aceste modificări.
Realizator: Sistemul de compensare a companiilor petroliere se va face cu obligațiile fiscale ale acestora, a explicat reprezentantul Ministerului de Finanțe. În cel mult 15 zile va fi trimis și modelul declarațiilor fiscale pe care trebuie să le completeze benzinăriile./rpatulea/ilapadat

(RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 30 iunie)