Viktor Orbán – Inflaţia generată de război poate fi stopată doar prin instaurarea păcii

Ungaria trebuie să se afle de partea păcii, iar inflaţia generată de război poate fi stopată doar prin instaurarea păcii – a declarat vineri premierul ungar, într-o emisiune a postului public de radio Kossuth.

Viktor Orbán a afirmat: Ungaria a plafonat preţurile unor produse printr-o decizie de ordin administrativ, dar prin această măsură inflaţia generată de război poate fi redusă doar temporar şi parţial. Din acest motiv, interesul Ungarie şi a tuturor statelor europene est ca războiul să se termine cât mai curând. Nu trebuie impuse noi sancţiuni, ci trebuie obţinută o încetare a focului, după care trebuie convenit cadrul tratativelor de pace. Prin instaurarea păcii, toată lumea ar avea de câştigat – a accentuat Viktor Orbán, potrivit căruia numai Ungaria promovează acest acest punct de vedere.

Viktor Orbán a mai subliniat: Exist o situaţie de război, nu atacăm, ci ne apărăm, iar acum nu este timpul să facem progrese în chestuni precum investiţiile sau creşterea salariilor. Azi, un succes îl reprezintă faptul că nu fregresăm ţi să nu permitem ca războiul se ne împingă înapoi din punctul de vedere al nivelului de dezvoltare şi al nivelului de trai – a spus premierul Ungariei. Guvernul ungar şi-a asumat sarcina să apere nivelui ocupării forţei de muncă, sistemul de sprijinire a familiei, diminuarea cheltuielilor cu utilităţile şi pensiile – a adăugat Viktor Orbán./ademeny/gpodea

MTI – 1 iulie