Transportul naval între Tulcea şi localităţile din Deltă a fost reluat

Transportul naval între Tulcea şi localităţile din Deltă a fost reluat, după o săptămână în care niciun vas al Navrom Delta nu a circulat.

Ieri, peste 100 de persoane şi 12 tone de produse de strictă necesitate au plecat din Tulcea cu navele societății private, care asigură transportul în baza unui contract cu ministerul de resort. Cele mai multe produse au fost pentru localităţile de pe braţul Sulina al Dunării, a declarat Nicolae Chichi, directorul executiv al societăţii.

Nicolae Chichi: Am avut 12 tone de marfă pentru toate cele trei relații, bineînțeles, cantitatea cea mai mare a fost pe Sulina și mai ales preparate și produse perisabile, având în vedere că suntem dotați cu sisteme de condiționare aer și păstrăm temperatura controlat. Ca număr de pasageri, la fel, creșterea cea mai mare a fost pe Sulina, am avut 86 de pasageri, 22 pe relația Sfântu Gheorghe și 24 pe Chilia-Periprava. Trebuie menționat faptul că furnizorul de carburant a făcut tot posibilul ca noi să avem carburant, să putem pleca în cursă.

Realizator: Societatea subvenționată de Ministerul Transporturilor şi-a suspendat aproape o săptămâna cursele în Deltă, din cauza lipsei de combustibil, după ce ministerul a refuzat să plătească, începând din 20 aprilie, subvenţia necesară desfăşurarii activităţii.

Firma a primit, până acum, doar o parte din banii solicitaţi, adică 3 milioane şi jumătate de lei, sumă care va fi folosită pentru plata carburantului, a salariilor şi a debitelor reclamate de Fisc, ne-a transmis corespondenta RRA Luisa Rosetti./apostelnicu/lbadiu

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 2 iulie