Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu se încheie

Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu se încheie în această seară, după 10 zile cu aproximativ 800 de spectacole de teatru, muzică, dans, circ, expoziții, conferințe și alte evenimente susținute de peste 3.500 de artiștii din 75. Toate s-au bucurat de un public numeros atât din țară, cât și din străinătate. Carmen Vulcan, corespondenta Radio România Actualități la Sibiu, ne spune care vor fi ultimele reprezentații în această ediție a festivalului.

Reporter: Celebrul spectacol „Faust” după Goethe montat de regizorul Silviu Purcărete la Teatrul Național Radu Stanca din Sibiu se va juca de la ora 21:00, la Fabrica de Cultură, iar de la ora 22:00, dacă ploaia nu va mai încurcă programul cum a făcut-o ieri și astăzi, în Piața Mare din centrul istoric va avea loc un spectacol magic de dans aerian și muzică simfonică live, cu opt artiști din Spania și Argentina care vor evolua la înălțime, suspendaţi de brațul unei macarale. Totul, pe acordurile „Anotimpurilor” lui Vivaldi în interpretarea Orchestrei Filarmonicii de Stat din Sibiu. Ce va vedea publicul, ne-a dezvăluit managerul trupei spaniole, Carlo La Marca.

Carlo La Marca: Un balet aerian care va dura 50 de minute. Se numește „Sylphes” și cei opt dansatori vor întruchipat nişte creaturi pe altă planetă, care vin aduse de lună pe pământ. Spectacolul spune povestea călătoriei lor în descoperirea planetei noastre. Se va juca și la 25-30 de metri înălțime. Va fi un spectacol uimitor.

Reporter: Iar la fel ca la deschidere, și astăzi, înainte de miezul nopții, pe cerul Sibiului va fi un grandios spectacol cu drone și lasere în locul tradiționalului foc de artificii, eveniment care va marca închiderea acestei a 29-a ediții a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu./mnecula/avladucu

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 3 iulie