A început repartizarea în licee a absolvenților de școală generală

Realizator: Cristian Bâcâin
Realizator: Absolvenţii de clasa a opta pot începe, de luni, să completeze fişele cu opţiunile pentru liceu, în ordinea preferinţelor, operațiune pentru care au la dispoziție o săptămână. Copiii trebuie să fie însoţiţi de părinţi şi asistaţi de diriginţi. Repartizarea se va face computerizat, în funcţie de rezultatele obţinute la Evaluarea Naţională şi în cei patru ani de gimnaziu. Candidaţii sunt sfătuiţi să completeze un număr cât mai mare de opţiuni.
Sorin Ion, secretar de stat pentru învăţământul preuniversitar: Ceea ce trebuie să ia în considerare părinții și elevii este în primul rând poziția în ierarhie, mai puțin valoarea absolută a mediei, și sfatul este unul simplu: cu cât poziția în ierarhie este mai jos, cu atât numărul de opțiuni trebuie să fie mai mare, pentru a nu risca să rămână nerepartizați, chiar dacă va exista și o etapă ulterioară de repartizare.
Realizator: Pe 14 iulie elevii vor afla la ce liceu au intrat, iar cei care rămân nerepartizaţi din cauza opţiunilor insuficiente sau ca urmare a neparticipării vor avea la dispoziţie o a doua etapă de admitere. În acest caz, repartizarea se va realiza în zilele de 4 şi 5 august, dar nu va mai fi computerizată, ci se va face conform unei proceduri stabilite de comisiile judeţene de admitere./abranescu/dstanesc

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (4 iulie)