Autorităţile au intensificat acţiunile antidrog

Realizator: Cristian Bâcâin – Autorităţile au intensificat acţiunile antidrog, după incidentele care au avut loc recent la festivalurile muzicale din capitală. S-au mobilizat mai ales pe litoral, unde este perioada concediilor şi a vacanţelor şcolare şi studenţeşti. În toate staţiunile de la mare se desfăşoară pe toată durata sezonului estival o campanie de prevenire a consumului de substanţe interzise, organizată de Centrul Regional de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Constanţa. Specialişti şi voluntari fac activităţi de informare pe plajele din Mamaia, Costineşti şi Vama Veche.
Comisar şef de poliţie, Cristian Oprişan, preşedintele Centrului Regional Constanţa: Sunt staţiunile cu cei mai mulţi tineri şi zona de risc privind consumul de droguri este mai ridicată. Am încercat să adaptăm aceste măsuri de prevenire şi să le diversificăm şi să fim cât mai prezenţi în mijlocul tinerilor, în special cu voluntari, pentru că ei transmit mesajul foarte bine în rândul tinerilor.
Realizator: Principalele proiecte sunt „Litoralul fără droguri”, „Safe parties”, derulat la marile evenimente muzicale şi „Vacanţa fără droguri” în taberele şcolare şi studenţeşti. Inspectorii antidrog vor fi prezenţi şi în trafic alături de poliţiştii de la rutieră. Vor oferi informaţii despre riscurile consumului de droguri, dar vor face şi testări pentru a-i descoperi pe cei care conduc după ce au consumat substanţe interzise./lcoman/ilapadat

(RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 4 iulie)