Mai sunt doar două săptămâni până la finalizarea ultimei etape a recensământului populaţiei

Mai sunt doar două săptămâni până la finalizarea ultimei etape a recensământului populaţiei, cea de colectare a datelor în teren, de către recenzori, prin interviuri faţă în faţă. În unele localităţi, procedura a fost finalizată, dar mai sunt multe zone în care procesul este îngreunat de refuzul cetăţenilor de a discuta cu recenzorii. În această situaţie este şi judeţul Braşov, după cum a declarat, pentru Radio România Braşov FM, directorul Direcţiei Judeţene de Statistică, Ion Popescu:
Ion Popescu: Sunt foarte multe persoane care nu deschid ușile. Au fost recenzorii de cinci-șase ori la dumnealor. Se aud că sunt în casă, se uită pe vizor, ne uităm și noi la avizierul de la scara blocului și vedem că în gospodăria respectivă sunt trei-patru persoane. Peste o săptămână, în urma listelor pe care le vor întocmi toți recenzorii, o să meargă probabil personalul de recensământ împreună cu poliția și, dacă nici atunci nu vor să fie recenzați, sigur, vor primi amendă.
Realizator: În prima etapă a recensământului populaţiei, cea de autorecenzare, care s-a încheiat la sfârşitul lunii mai, 47% dintre locuitorii României răspunseseră online la chestionar./azamfir/sdm2

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI, 5 iulie