Un nou punct de trecere al frontierei cu Ucraina ar urma să fie deschis pe 20 iulie

Prefectul judeţului Suceava, Alexandru Moldovan, a anunţat că punctul de trecere a frontierei cu Ucraina, de la Vicovu de Sus, ar urma să fie deschis pe 20 iulie, însă doar pentru autoturisme. El spune că, având în vedere perspectiva creşterii tranzitului de mărfuri, în contextul în care partea ucraineană prognozează în acest an o producţie de 20 milioane de tone de cereale, s-a convenit suplimentarea de către partea română cu încă două artere în Vama Siret.
Totodată, în zona Punctului de Trecere a Frontierei Siret, autorităţile române vor amenaja facilităţi de vămuire pentru 100 de autovehicule de transport marfă, având în vedere ca ulterior aceste zone de parcare să fie extinse.
Alexandru Moldovan a mai spus că şi partea ucraineană şi-a asumat amenajarea a două parcări. Autorităţile române au solicitat, de asemenea, ca autocamioanele aflate în tranzit în ţara noastră să fie sigilate de vama ucraineană pentru a se reduce timpii de aşteptare, ne-a informat corespondenta RRA Mihaela Buculei./abranescu/dstanesc

(RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI – 5 iulie)