Elevii nu vor mai putea fi exmatriculați – prevede noul regulament de organizare și funcționare a unităților de învățământ preuniversitar

Elevii nu vor mai putea fi exmatriculați, prevede noul regulament cadru de organizare și funcționare a unităților de învățământ preuniversitar care va intra în vigoare la toamnă.

Documentul subliniază că dreptul la educație este de ordin constituțional, aşa că măsura exmatriculării va fi posibilă doar pentru învățământul postliceal care nu este obligatoriu.

Noul regulament mai prevede, printre altele, că profesorul este cel care stabilește numărul de calificative sau note acordate anual fiecărui elev, la fiecare disciplină de studiu. Numărul va trebui însă să fie cu cel puțin trei mai mare decât cel al orelor alocate săptămânal disciplinei în planul cadru de învățământ.

În viitorul an școlar, cel care începe în 5 septembrie, fiecare materie va avea o singură medie rezultată din notele acordate pe parcursul anului școlar. În plus, în unități pilot, va putea fi folosit catalogul electronic./lalexandrescu

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 6 iulie