THE AU TIMES: Cazurile de Covid din România aproape se dublează într-o săptămână

Numărul de noi infectări cu Covid-19 în România aproape s-a dublat în ultima săptămână, un vârf de 10.000 de cazuri zilnice fiind estimat la jumătatea lunii august, a declarat luni ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.

România este al doilea stat cel mai puțin vaccinat din Uniunea Europeană, puțin peste 42% din populație fiind inoculată complet, într-un context de neîncredere în instituțiile publice și de slabă educație în materie de vaccinare.

Numărul de noi infectări s-a apropiat de 8.000 în ultima săptămână, față de 3.974 de cazuri noi în săptămâna precedentă, au arătat datele, dar numărul de spitalizări și decese a rămas scăzut.

Rafila a spus că România ar putea reveni la raportarea zilnică a cazurilor, în locul celei săptămânale, dacă numărul infectărilor continuă să crească brusc. Țara a ridicat restricțiile legate de pandemie în martie.

În apogeul pandemiei, la sfârșitul anului 2021, România se afla în fruntea listelor globale cu decesele cauzate de coronavirus, calculate la un milion de pesoane. Pandemia a ucis 65.755 de oameni în țara cu 20 de milioane de locuitori.

THE AU TIMES (Australia), 5 iulie 2022 – (Reuters) –

Autor: Luiza Ilie

https://www.theautimes.com/romanias-covid-cases-nearly-double-in-a-week //czaharia