Vizită la Bucureşti a preşedintelui Parlamentului Republicii Moldova

În cadrul vizitei la București, șeful Legislativului, Igor Grosu, a avut în această dimineață întrevederi cu președintele Camerei Deputaților, Ion-Marcel Ciolacu, și cu președinta interimară a Senatului, Alina-Ștefania Gorghiu.

Oficialii au discutat despre consolidarea cooperarării parlamentare pe mai multe domenii și subiecte de actualitate: combaterea dezinformării și a propagandei rusești, agenda reformelor, promovarea valorilor europene, criza economică și cea a gazelor, invazia Rusiei în Ucraina.

De asemenea, Igor Grosu a reiterat că experiența legislativă a României ne poate fi de mare ajutor mai ales acum, când Republica Moldova a obținut statutul de țară candidată la UE, respectiv trebuie să avanseze în procesul de ajustare a legislației naționale la cea europeană.

„Mi-am exprimat recunoștința pentru sprijinul constant oferit țării noastre, pentru proiectele de dezvoltare a Moldovei. România este partenerul nostru de bază în procesul de integrare europeană, a apărat și promovat de-a lungul anilor cauza Republicii Moldova atât în cadrul instituțiilor Uniunii Europene, cât și în rândul statelor membre. Transformarea europeană a Moldovei este un proces care necesită efort, iar noi vom reuși alături de cetățeni și prietenii noștri din România”, a comunicat Igor Grosu pe pagina sa de Facebook./csimion/gpodea

www.radiochisinau.md – 8 iulie