Numărul românilor care îşi permit să cumpere o locuinţă este în scădere

Numărul românilor care îşi permit să cumpere o locuinţă este în scădere, arată datele Agenţiei Naţionale de Cadastru şi Publicitate Imobiliară.

În luna iunie 2022 au fost vândute, la nivelul întregii ţări, aproape 53.000 de imobile, cu 11.660 mai puţine faţă de luna mai. Şi în Bistriţa-Năsăud s-au vândut cu peste 150 de locuinţe mai puţine faţă de luna precedentă. Corespondenta RRA Cristiana Sabău transmite:

Reporter: Cele mai multe vânzări de imobile au fost înregistrate luna trecută în București și în județele Ilfov și Brașov, iar cele mai puține în Călărași, Covasna și Teleorman. În Bistrița-Năsăud s-au vândut peste 470 de imobile, cu 150 mai puține față de luna mai.

Ratele din ce în ce mai mari, inflația și creșterea prețurilor îi determină pe mulți oameni care vor să își cumpere o casă să mai aștepte. Unii investitori au oprit șantierele, în timp ce alții apelează la alte strategii de marketing, vând apartamente la stadiul de proiect la prețurile din 2021. Astfel, au capital de lucru, iar cumpărătorii ies și ei în avantaj. /cpodea/schelaru

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 11 iulie