Operațiunea specială este îndreptată împotriva regimului, și nu împotriva ucrainenilor (Peskov)

Operațiunea militară specială a Rusiei este îndreptată nu împotriva ucrainenilor, ci împotriva regimului de la Kiev, transmite RIA – Novosti, citându-l pe secretarul de presă al președintelui Federației Ruse, Dmitri Peskov.

Întrebat de jurnaliști dacă administrația președintelui Rusiei este de acord cu aprecierea Ministerului de Externe al Ucrainei în ceea ce privește decretul privind simplificarea obținerii cetățeniei ca fiind un atentat la suveranitatea și integritatea teritorială a țării, Peskov a subliniat că în realitate foarte mulți ucraineni doresc să devină cetățeni ai Federației Ruse, de aceea decretul în discuție este important pentru un număr mare de oameni.

Printr-un decret dat ieri, președintele Vladimir Putin a permis simplificarea obținerii cetățeniei Federației Ruse pentru toți locuitorii Ucrainei. Anterior procedura simplificată era posibilă numai pentru locuitorii republicilor populare din Donbass, pentru regiunile Herson și Zaporijjie. Acum procedura este accesibilă pentru toți cetățenii Ucrainei, pentru republicile populare autoproclamate Donețk și Luhansk, precum și pentru persoanele fără cetățenie./snicolau/schelaru

www.rosbalt.ru – 12 iulie