Băuturi care reduc eficacitatea medicamentelor şi vitaminelor

Atunci când prescriu medicamentele, medicii specifică de obicei când trebuie luate cu apă – înainte sau după masă. Cu toate acestea, multe persoane iau medicamentele prescrise cu alte băuturi decât apă, dar unele lichide pot distruge proprietăţile benefice ale medicamentelor şi vitaminelor. Iată care sunt băuturile cu care oamenii iau adesea pastile şi vitamine, fără a bănui că în acest fel anulează toate eforturile pentru tratamentul lor. Ceai şi cafea fierbinţi – vitaminele luate cu doza de cafea sau ceai de dimineaţă privează corpul de toate substanţele valoroase din suplimentele de vitamine. Nici antibioticele nu trebuie luate împreună cu aceste băuturi, deoarece le reduc eficacitatea. Băuturile alcoolice – este greu de crezut, dar există persoane care iau medicamente cu bere sau vin. Consumul de alcool în timpul administrării suplimentelor de vitamine precum acidul folic, zincul, tiamina şi vitamina B1 împiedică organismul să absoarbă nutrienţii esenţiali. Chiar și medicamentele cu efect mai puternic îşi reduc eficacitatea atunci când sunt combinate cu alcool. Iaurtul şi alte băuturi bogate în probiotice – în acest caz, este necesar să determinăm ce este mai important – tratarea unei boli actuale sau bacteriile benefice, pentru că este imposibil să rezolvi ambele probleme în acelaşi timp. Cert este că băuturile probiotice, cum ar fi iaurtul, pot afecta grav eficacitatea antibioticelor.(www.actualno.com – 13 iulie)/ddaniela