Recomandările nutriționistului cu privire la consumul corect al castraveților

Castraveții nu conțin doar doze mari de minerale valoroase, ci uneori și reziduuri de pesticide și alte substanțe dăunătoare, a declarat nutriționistul dr. Angelica Duvall.
”Castravetele este bogat în potasiu, care elimină excesul de apă”, adaugă nutriționistul. Potrivit expertului, consumul de castraveți și sucul acestora poate ajuta la normalizarea tensiunii arteriale.
Cum să consumați corect castraveții pentru a aduce beneficii maxime pentru sănătate? Dr. Angelica Duvall susține ferm că una dintre modalitățile de a profita la maximum de această legumă este consumarea sucului. Expertul a dezvăluit cum se poate prepara o băutură care ajută la scăderea tensiunii arteriale. „Se amestecă sucul de castraveți cu aceeași cantitate de apă minerală. Adaugați câteva crenguțe de mentă și felii de portocală”, ne sugerează specialistul. Nutriționistul adaugă că practic consumul unei astfel de băuturi în zilele caniculare ne va ajuta să ne simțim mai bine. Doctorul mai recomandă ca toți castraveții cumparați din magazin să fie curățați de coajă înainte de consum. Îngrășămintele și substanțele chimice cu care sunt tratați se află în coajă.(www.actualno.bg – 12 iulie)/pmirela/vdraguta