Germania despre România: Un factor stabilizator în regiune

„Telejurnal” – Realizator: România primește un semnal puternic de la Germania în privința dosarului Schengen. Ministrul german de externe, aflat în vizită în București, a declarat că, prin acțiunea constructivă în primire refugiaților din Ucraina și gestionarea transporturilor de grâne către țările care duc lipsă, România a devenit un factor stabilizator în regiune și în Europa în general. Șefa diplomației germane a apreciat că raportul recent al Comisiei Europene dă vești bune țării noastre.
Bogdan Aurescu, ministrul de externe al României: Credem că, pe baza pregătirii României în acest dosar, din punct de vedere tehnic, credem că aderarea la Spațiul Schengen va întări acțiunea de ansamblu a Uniunii pentru a contribui la o piață internă fără fragmentări, ceea ce reprezintă o condiție importantă pentru asigurarea rezilienței Uniunii Europene.
Annalena Baerbock, ministrul de externe al Germaniei: Raportul privind statul de drept pe care l-a publicat ieri Comisia Europeană și care spune că s-au înregistrat progrese evidente în România. Aceasta este o veste bună și cu privire la următorii pași de integrare europeni. Și este important acest lucru, pentru că ne apărăm valorile comune, țările care susțin valorile comune, care susțin niște politici care nu sunt întotdeauna ușoare, trebuie ca aceste țări să primească recunoaștere pentru acești pași, trebuie să primească recunoaștere pentru ceea ce fac pentru Europa./eradu/asalar/avladucu

 

TVR 1 (15 iulie)