Medicii epidemiologi îndeamnă populația să evite piscinele și ștrandurile unde observă că apa nu este curată

Atenție unde ne petrecem timpul liber. Medicii epidemiologi îndeamnă populația să aleagă cu grijă locurile pentru petrecerea concediului, să evite piscinele și ștrandurile unde observă că apa nu este curată, riscul de îmbolnăvire fiind mare în această perioadă.

Reporter: Adrian Lungu – Populația este îndemnată să aleagă numai stațiunile autorizate și piscinele cu apă curată, riscul de îmbolnăvire fiind mare în această perioadă. Inspectorii sanitari le recomandă turiștilor să aleagă cu atenție hotelurile sau pensiunile unde se cazează și să le evite pe cele unde observă deficiențe, camere murdare sau cu instalații sanitare nefuncționale.

De o atenție sporită este nevoie și în cazul piscinelor; trebuie evitate ștrandurile cu apă murdară sau cele unde nu sunt respectate normele de igienă. Inspectorii sanitari și comisari în protecția consumatorilor efectuează ample controale în această perioadă, ştrandurile, unitățile de cazare și restaurantele unde sunt depistate deficiențe, urmând să fie închise până la înlăturarea problemelor./geftene/cpodea

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 16 iulie