O nouă etapă a programului Start-Up Nation începe săptămâna viitoare

O nouă etapă a programului Start-Up Nation începe săptămâna viitoare, mai exact marți pe 19 iulie. În prezent este perioadă de preînscrieri, iar autoritățile au atras atenția că mâine platforma dedicată IMM Recover ar putea fi nefuncțională timp de câteva ore, pentru a se pune la punct ultimele detalii tehnice necesare lansării sesiunii propriu zise de înscrieri, exclusiv online.

Programul se reia după patru ani de pauză și este extrem de așteptat de micii întreprinzători – a precizat ministrul antreprenoriatului, Daniel Cadariu, amintind că în edițiile anterioare 2017 și 2018 au fost peste 15.000 de firme la început de drum care au beneficiat de finanțare. Acestea au generat mai bine de 35.000 de locuri de muncă și în marea lor majoritate erau în continuare active la sfârșitul anului trecut. În etapa actuală se estimează că vor fi 10.000 de beneficiari. Deocamdată au fost alocate 520 de milioane de lei, iar restul până la 2,2 miliarde total necesar este așteptat la rectificarea bugetară.

Ministrul Daniel Cadariu: Vor fi granturi maxime de 200.000 de lei pentru acei beneficiari care vor crea minimum două locuri de muncă noi și de maxim 100.000 de lei pentru acei beneficiari care vor crea doar un singur loc de muncă. Cei care vor să aplice la această ediție sunt condiționaţi să nu mai fi aplicat la una din celelalte două ediții anterioare. Beneficiarii, evident microîntreprinderile și întreprinderile mici și mijlocii înființate după data de 1 ianuarie 2020. Se vor puncta activitățile cu plus valoare în România, investițiile noi inovative, energia verde, digitalizarea și pregătirea antreprenorială.

Realizator: Ministerul Antreprenoriatului și Turismului are un număr de call-center dedicat celor interesați de programele de finanțare derulate: 021. 9059./lalexandrescu/cpodea

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI – 17 iulie