Ucraina a reuşit să îşi menţină stabilitatea şi sistemul de putere în timpul războiului declanşat de Rusia (Volodimir Zelenski)

Pe 16 iulie, în ziua aniversării a zece ani de la adoptarea Declaraţiei privind suveranitatea statului Ucraina, preşedintele ţării, Volodimir Zelenski, a subliniat că Ucraina a reuşit să menţină stabilitatea instituţiilor statului pe parcursul războiului declanşat în 24 februarie. „În timpul unui asemenea război, am fost capabili să menţinem statutul de candidat la Uniunea Europeană, am menţinut stabilitatea instituţiilor publice, sistemul de putere a fost reconstruit pentru a putea funcţiona în cadrul de putere al continentului european. Toate procesele logistice din interiorul statului nostru, militare şi economice, au fost recanalizate”, a declarat preşedintele Zelenski în ultimul său discurs. Preşedintele ucrainean a mai spus că este important ca ucrainenii să îşi menţină unitatea internă, să depăşească conflictele şi contradicţiile care au umbrit trecutul ţării./mbaciu/dstanesc

(https://www.ukrinform.net/rubric-polytics/3530723-zelensky-ukraine-maintaining-stability-of-state-institutions-amid-war.html – 17 iulie)