Un studiu recent relevă că românii caută locuințe în Santa Cruz de Tenerife și Puerto de la Cruz cu un plafon de preț care ajunge la un milion de euro. Achiziția de locuințe în Spania de către cumpărători străini se redresează puternic după doi ani de pauză, cauzată de pandemie.
Aceasta este concluzia unui studiu publicat de idealista. Același studiu dezvăluie că două orașe din Canare apar pe lista preferatelor pentru a cumpăra o casă pentru oameni din alte țări. Portalul imobiliar s-a concentrat pe operațiunile cumpărătorilor străini tradiționali de pe piața imobiliară spaniolă. Aceștia provin din Germania, Franța, Maroc, Marea Britanie, România și Suedia.
Datele referitoare la al doilea trimestru al acestui an arată că Insulele Baleare sunt locația aleasă de germani pentru a cumpăra o reședință.
Palma de Mallorca conduce preferințele germanilor: 45% dintre cumpărători care caută case sub 300.000 de euro.
În lista străinilor care doresc să cumpere o casă în orașele din Canare apare Alajeró, în La Gomera.
Potrivit idealista, 52% din vizitele pe care le primesc cu intenția de a cumpăra în Insulele Canare sunt centrate în acea localitate, în principal de către cetățeni germani. Pe listă apare un alt oraș situat în La Gomera, Valle Gran Rey. 57% din vizitele care vin pe acel portal cu ideea de a putea achiziționa o proprietate în Insule. În total, printre cele 20 de locuri preferate, două sunt orașe din Canare. Și Puerto de la Cruz este un alt oraș dintre cele mai căutate. Desigur, întotdeauna cu un preț mai mic de 300.000 de euro.
Românii care caută o casă în Spania sunt concentrați în zonele de coastă. Preferate sunt Santa Cruz de Tenerife, Castellón de la Plana, Oropesa del Mar, Málaga și Arona. Potrivit studiului, românii se concentrează pe locuințe sub 300.000 de euro.
Căutările de case între 300.000 și 600.000 de euro se remarcă și ele, așa cum se întâmplă în Santa Cruz de Tenerife, Castellón de la Plana și Oropesa del Mar.
În cazul cumpărătorilor din România se remarcă și Puerto de la Cruz. Circa 14% din totalul celor care caută locuințe între 600.000 de euro și 1 milion de euro se concentrează pe Puerto de la Cruz. 15% caută locuințe între 300.000 de euro și 600.000 de euro.
Surse oficiale au confirmat pentru „Ziarul Românesc Spania” că, în ultima perioadă, țara a devenit extrem de atractivă pentru români. Ei nu se limitează doar să caute, ci fac și marele pas de a cumpăra o locuință. Românii sunt atrași de viața mai bună din Spania și de un sistem fiscal mai favorabil, și asta duce la luarea deciziei de a achiziționa proprietăți în Spania, au precizat aceleași surse./pmirela/rcostea

(https://ziarulromanesc.es – 15 iulie)