Dmitri Medvedev nu a exclus crearea unei agenții speciale care să investigheze aprovizionarea cu arme a Ucrainei de către SUA

Vicepreședintele Consiliului de Securitate al Federației Ruse, Dmitri Medvedev, nu a exclus ca pe viitor în Rusia să fie creat un mecanism special pentru investigarea furnizării de arme de către Statele Unite în Ucraina. Potrivit politicianului, Statele Unite devin acum din nou un ”sponsor al terorismului internațional”.
”Nu excludem ca, pe viitor, împreună cu statele responsabile, să fim nevoiți să elaborăm posibilitatea creării unui mecanism special care să investigheze acest complot al armelor. Este posibil să ne gândim şi la formarea unui organism internațional special pentru confiscarea cadourilor americane, care sunt oferite pe ici pe colo”, a scris Medvedev pe canalul său de Telegram. Fostul președinte al Federației Ruse consideră că acest lucru nu îi împiedică pe ”hoții de arme profesioniști” din Statele Unite și din Ucraina ”să-și umple buzunarele”, iar teroriștii și radicalii vor primi tipuri de arme şi tehnică militare mult mai distructive. ”Rusia își va atinge toate obiectivele şi va fi pace, în condițiile impuse de noi şi în niciun caz în condiţiile în care chiţăie nedumeriți politicienii neputincioși din Europa și de peste ocean”, a conchis Medvedev. Dmitri Medvedev a declarat recent că Occidentul este conștient de inevitabilitatea succesului operațiunii speciale ruse din Ucraina.

(www.gazeta.ru – 19 iulie)/vdraguta/ilapadat