Igor Dodon a rămas în continuare în arest la domiciliu pentru încă o lună

Judecătoria Ciocana din Chișinău a prelungit cu 30 de zile arestul la domiciliu pentru fostul președinte al Republicii Moldova Igor Dodon, a precizat pentru Agenţia de presă Interfax Serviciul de presă al Parchetului General al Republicii Moldova.

„Instanţa a admis cererea parchetului de prelungire a arestului la domiciliu. Acesta a fost prelungit cu 30 de zile”, a mai precizat Serviciul de presă. Examinarea cererii procurorului a început marți, a continuat miercuri, iar decizia a fost luată joi.

După cum s-a mai relatat, după ce a fost reținut, pe 24 mai, Dodon a fost acuzat în conformitate cu patru articole din Codul Penal al Republicii Moldova: corupție pasivă, obținerea de finanțare de către un partid politic de la o organizație infracţională, îmbogățire ilegală și înaltă trădare.

Dodon și partidul pe care îl conduce consideră că dosarul penal împotriva sa reprezintă ‘represalii politice’ din partea președintelui Maia Sandu și o exercitare a presiunii asupra opoziției. Președintele Maia Sandu neagă categoric implicarea sa în dosarul penal împotriva lui Dodon. Ea i-a îndemnat pe procurori ”să examineze acest caz cât mai transparent posibil și în strictă conformitate cu legea”./vdraguta/schelaru

www.interfax.ru – 21 iulie