Zelenski, despre sistemele de apărare aeriană: „Există anumite succese, care vor permite distrugerea unei părți dintre rachete”

Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a declarat că negocierile Ucrainei privind furnizarea de sisteme de apărare aeriană vor contribui la distrugerea rachetelor invadatorilor ruşi, însă a subliniat că „acest lucru încă nu este suficient”. „Reprezentanții statului nostru nu au încetat nicio zi să lucreze pentru a obține o apărare aeriană eficientă. Și avem anumite înţelegeri în acest sens, există anumite succese care ne vor permite să distrugem o parte dintre rachete” – a remarcat Zelenski, într-un mesaj video transmis miercuri seară.

Totodată, Volodimir Zelenski a subliniat că Ucraina are nevoie în continuare de mai multe sisteme de apărare aeriană, pentru că sunt necesare „o viteză și un nivel de protecție complet diferite”. RBC aminteşte că, pe 20 iulie, Prima Doamnă a Ucrainei, Olena Zelenska, a vorbit în Congresul SUA. În discursul său, Zelenska a făcut apel la politicienii americani să trimită Ucrainei sisteme de apărare aeriană./sdan/csimion

Agenția de presă RBC – 21 iulie