Lavrov le-a dat asigurări țărilor africane că Rusia va continua să furnizeze alimente și resurse energetice

Rusia intenționează să își îndeplinească în mod conștiincios angajamentele asumate privind aprovizionarea Africii cu alimente, îngrășăminte, resurse energetice, a declarat ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, în ajunul vizitei sale într-o serie de state africane.

”Rusia va continua să își îndeplinească cu bună-credință obligațiile asumate în conformitate cu contractele internaționale în ceea ce privește livrările de export de alimente, îngrășăminte, resurse energetice și alte bunuri vitale către Africa. Toate măsurile sunt luate de partea rusă în acest sens”, se specifică într-un articol scris de Lavrov, difuzat pentru mass-media din Africa şi publicat vineri, anunţă Ministerul rus de Externe. Produsele şi mărfurile rusești ”joacă un rol important în menținerea stabilității sociale, precum și în atingerea reperelor stabilite de obiectivele de dezvoltare durabilă ale ONU, iar Moscova este conștientă de acest lucru, subliniază Lavrov, în acest articol.

Șeful diplomaţiei ruse a calificat drept nefondate acuzațiile politicienilor occidentali, conform cărora Rusia ar exporta foamete. Potrivit acestuia, în timpul pandemiei de COVID-19, Occidentul colectiv, folosind mecanismul de emisiune a valutei, a îndreptat fluxul de de mărfuri și fluxurile de alimente către el, înrăutățind astfel situația în țările în curs de dezvoltare dependente de importurile de alimente./vdraguta/dsirbu

www.interfax.ru – 22 iulie