La Calafat s-a înregistrat cea mai mare temperatură din ţară, 41,5 grade Celsius

Astăzi, la Calafat, în județul Dolj, s-a înregistrat cea mai mare temperatură din țară, 41,5 grade Celsius. 41 de grade au fost la Băile Herculane, iar la Secuieni, în Bihor, 40,1, ceea ce reprezintă un nou record pentru județ. Temperaturi de 41 de grade sunt așteptate și mâine în sudul țării, care va fi sub cod portocaliu de caniculă. Detalii are meteorologul Mihăiță Huștiu.

Mihăiţă Huştiu: Valul de căldură se mută duminică în partea de sud și sud-est a țării, unde va fi în vigoare un cod portocaliu ce vizează inclusiv capitala, unde duminică sunt prognozate 39-40 de grade, iar pentru Lunca Dunării temperaturi maxime de 41, posibil 42 de grade.

Totodată așteptăm și manifestări de instabilitate începând de mâine după-amiază, mai întâi în jumătatea de nord a țării, apoi și prin restul teritoriului, instabilitate care se va manifesta mai ales prin rafale de vânt, peste 60-80 de kilometri pe oră și mai puțin averse și descărcări electrice, doar izolat să fie cantități mai însemnate și căderi de grindină, iar luni temperatura va scădea și în partea sudică, sud-estică, nu se vor mai depăși decât izolat 35-36 de grade, dar de marți încolo valul de căldură se intensifică din nou, iar temperaturi maxime de 39-40 de grade sunt posibile în partea de sud-vest şi de sud a ţării./schelaru

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 23 iulie