GEOSTRATIGIKA: Dacă România achiziționează submarine înseamnă că rolul Turciei în NATO s-a terminat

Achiziționarea unor nave de suprafață de către România are, desigur, un sens, dar achiziția de submarine ce ar putea însemna?

Dacă România va cumpăra submarine, acest lucru va însemna că rolul Turciei în NATO s-a încheiat întrucât până acum Marea Neagră a fost un teren al Rusiei și Turciei.

Bucureștiul va intra în procedura de achiziție a unor submarine pentru Marea Neagră, o mare facilă pentru localizarea submarinelor, întrucât, în mod evident, primește și presiuni din partea Occidentului.

Achiziționarea unor nave de suprafață de către România are, desigur, un sens, dar achiziția de submarine ce ar putea însemna?

Un cunoscător al problemei a spus pentru geostratigika.gr că România este presată de NATO să joace rolul Turciei în regiune. Americanii văd că Turcia nu are dorința de a rupe legăturile cu Rusia și, prin urmare, plănuiesc ”înlocuirea” Turciei cu România în operațiunile de la Marea Neagră.

Nu este o exagerare să spunem că, dacă, în final, România va achiziționa submarinele franceze despre care se discută, acest lucru va însemna că Turcia se va afla cu un picior (n.red. va fi marginalizată) în afara nucleului operațional al NATO.

Articol de Aristotelis Papargyris – licențiat în relații economice internaționale al Academiei de Științe Economice din București, participant la misiunea KFOR în Kosovo

https://www.geostratigika.gr/diethni/roumania-an-pari-ipovrichia-simeni-oti-teliose-i-tourkia-sto-nato/

Traducerea: Carolina Ciulu

GEOSTRATIGIKA (Grecia), 21 iulie 2022