Salina Praid va fi redeschisă

Salina Praid se redeschide marți, după ce la sfârşitul săptămânii trecute aproximativ o mie de turişti au fost evacuaţi din subteran din cauza unei infiltraţii abundente în galeria de acces a autobuzelor. Sâmbătă salina a fost închisă pentru reparaţii.

Directorul Seprődi Zoltán, a declarat pentru Radio România Târgu Mureş că astfel de incidente nu sunt neobișnuite, dar sunt ţinute sub control şi nu reprezintă un motiv de panică. El spune că este posibil totuşi să fie necesară o lucrare mai amplă pentru rezolvarea problemei, dar şi-a exprimat speranţa că funcţionarea bazei de tratament nu va fi afectată.

Seprődi Zoltán: Este vorba despre un horn de 30-40 de centimetri diametru, prin care curge apa și a adus și nămol și pietriș. De aceea a trebuit să facem un baraj, ca să nu punem în pericol circulația autobuzelor, apa o s-o orientăm mai jos. Mâine sperăm că mergem cu 100% capacitate.

Realizator: Salina Praid este vizitată zilnic în medie de 3.000 de turişti, inclusiv la ştrandul cu apă sărată./abranescu/ilapadat

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 25 iulie