Aplicaţia Infocons, date utile pentru românii din ţară şi din străinătate

Românii pot afla foarte ușor numerele de urgență din țară și din străinătate, alertele europene privind produsele alimentare și non alimentare, precum și lista cu unitățile de cazare clasificate și a agențiilor de turism licențiate, utile mai ales în această perioadă.

Aplicaţia Infocons se poate descărca pe telefonul mobil, poate apela numerele de urgență și oferă inclusiv informații despre timpii de așteptare în punctele de trecere a frontierei din România, după cum a declarat președintele Asociației Infocons, Sorin Mierlea, la emisiunea ‘Serviciul de noapte’.

Sorin Mierlea: Într-un parteneriat cu Poliţia de Frontieră, toate punctele de frontieră ale României pentru trecere rutieră, cu timpii de așteptare în timp real, ceea ce înseamnă că atât la intrarea pe teritoriul României, cât și la ieșirea de pe teritoriul României, mai ales în această perioadă în care foarte mulți români care lucrează în străinătate vin să își petreacă concediul în România alături de familii sau se îndreaptă spre alte țări, au şansa ca, prin aplicația Infocons, prin secțiunea SOS, să aibă acces la tot ceea ce înseamnă timpii de așteptare în timp real pe toate punctele de frontieră rutieră ale României.

Realizator: Aplicația Infocons poate fi descărcată gratuite și se poate folosi atât în țările Uniunii Europene, cât și în cele non UE. Conține peste două milioane de produse, inclusiv lista actualizată a adăposturilor de protecție civilă din România./csimion/schelaru

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 26 iulie