Măsuri de pregătire a campaniei de imunizare împotriva COVID-19 din toamnă

Realizator: Cristina Grecu – Autoritățile lucrează la legislația necesară pentru deschiderea de centre de vaccinare anti-COVID în unități sanitare. Aceasta este o măsură de pregătire a campaniei de imunizare din toamnă, când se așteaptă un ser adaptat la noile variante ale tulpinii Omicron a SARS-CoV-2, a anunțat astăzi ministrul sănătății, Alexandru Rafila:
Alexandru Rafila: În perioada următoare vom pregăti legislația necesară ca în unități sanitare să existe centre de vaccinare. Am dori să pregătim, și acesta este un lucru foarte important, campania din această toamnă, pentru că dacă acum există într-adevăr un interes redus pentru vaccinare, având în vedere specificul vaccinului existent, în toamnă, când vor deveni disponibile doze dintr-un vaccin adaptat, ne-am dori să fie cât mai mulți concetățeni de-ai noștri care să se poată vaccina și lucrul acesta trebuie facilitat.
Realizator: Valul şase al pandemiei de COVID-19 a înregistrat astăzi un record în România, peste 12.000 de cazuri noi într-o singură zi. Săptămâna trecută au fost 44.000 de noi infectări, iar săptămâna viitoare specialiștii se așteaptă la 70.000./mcimpoaca/ilapadat

(RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI – 26 iulie)