Guvernul urmează să aprobe normele metodologice de aplicare a ordonanţei de urgenţă privind amânarea ratelor la creditele bancare

Guvernul urmează să aprobe astăzi normele metodologice de aplicare a ordonanţei de urgenţă privind amânarea ratelor la creditele bancare.

Potrivit documentului, ratele pot fi amânate pe o perioadă de cel mult nouă luni, iar cetăţenii şi firmele trebuie să ateste faptul că au avut o creştere a cheltuielilor lunare cu cel puţin 25%.

Pe agenda reuniunii guvernamentale se mai află acordarea unor ajutoare de urgenţă pentru persoanele defavorizate şi pentru gestionarea fluxului de refugiaţi.

Reporter: Guvernul va propune astăzi acordarea de ajutoare de urgență de peste un milion de lei pentru sprijinirea unui număr total de 247 de familii și persoane singure din 34 de județe și capitală, care se află în situații de necesitate, cauzate fie de incendii, inundații, fie de situații deosebite determinate de starea de sănătate sau alte cauze. Propunerile de ajutoare de urgență sunt susținute de anchete sociale efectuate de agențiile teritoriale pentru plăți și inspecție socială.

Tot astăzi se propune scoaterea din rezervele de stat a unor produse și acordarea acestora ca ajutorul umanitar intern de urgență, în valoare de peste 190.000 de lei, cu titlu gratuit Ministerului Afacerilor Interne și respectiv Inspectoratului General pentru Imigrări, pentru a putea gestiona fluxul important de cetățeni ucraineni, dar și Direcției Generale de Asistență Socială a municipiului București și Instituției Prefectului din Bistrița Năsăud, pentru protecția acordată populației refugiate. Produsele acordate constau în construcții ușoare din elemente modulate, dar și pături, saltele, cearșafuri și alimente. Transportul produselor până la locul de destinație, indicat de Ministerul Afacerilor Interne, se va efectua cu mijloacele de transport puse la dispoziție de Administrația Națională a Rezervelor de stat./bcodreanu/dsirbu

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI – 27 iulie