La București, marile centrale termice fac pregătirile pentru sezonul rece

La București, marile centrale termice fac pregătirile pentru sezonul rece. În acelaşi timp, ELCEN-ul a pornit negocierile pentru achiziţia de gaze naturale necesare încălzirii populaţiei în iarna următoare.

În prezent, apa caldă menajeră este livrată de două CET-uri, celelelalte două fiind în revizie sau în stare de rezervă. Deşi cele două centrale livrează suficient agent termic, unii bucureşteni au probleme în alimentare. Aceasta, deoarece reţeaua de termoficare a companiei Termoenergetica nu a fost modernizată, din cauza datoriilor. Directorul ELCEN, Cătălin Tudora:

Cătălin Tudora: Datorită lipsei investițiilor de ani de zile, subfinanțării sistemului de termoficare, rețeaua de termoficare nu mai permite chiar accesarea oricărei scheme, starea tehnică proastă a rețelei de termoficare nu mai permite funcționarea la presiuni foarte ridicate, drept urmare, noi mergem cu presiuni indicate de către partenerii noștri de la Termoenergetica, mai mici decât în trecut, tocmai pentru a nu avea avarii pe rețea și, sigur, presiunile mai mici conduc și la deficiențe în alimentarea consumatorilor îndepărtați față de centrală./apostelnicu/dsirbu

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 27 iulie