Noul guvern de la Belgrad va apăra interesele ţării și cetățenilor ei, declară președintele Serbiei

Președintele Serbiei, Aleksandar Vučić, a postat pe Instagram o înregistrare video în care s-a referit la viitorul Serbiei. Vučić a transmis că la alegeri, poporul a ales viitorul guvern al Serbiei, guvern care va apăra doar interesele Serbiei și ale cetățenilor ei. „Guvernul va fi format pe măsura poporului, respectiv așa cum au ales cetățenii Serbiei” – a transmis Vučić, adăugând că în calitatea de președinte al Serbiei, nu va îndeplini dorințele nimănui.

Astfel, Vučić a răspuns la declarația ambasadorului SUA la Belgrad, Christopher Hill, care anterior a spus că se așteaptă ca Serbia să aibă un guvern pro-occidental. „Nu sunt aici pentru a îndeplini dorințe. Cetățenii aleg și cetățenii Serbiei vor avea un guvern care va ține cont de interesele Serbiei” – a declarat Vučić, adăugând că apreciază că Hill a spus că nu se va implica în formarea Guvernului Serbiei.

„America este o mare putere și este important să-i arătăm respect, dar mai important este să avem în vedere interesele noastre” – a declarat Vučić, adăugând că Serbia se află pe calea europeană, dar își va apăra valorile și nu va renunța la prieteniile tradiționale, indiferent cine i-ar cere./rmihaj/dsirbu

www.rts.rs – 27 iulie