Un Johnny Depp inedit, mai multifațetat decât ne-am imaginat până acum, a dezvăluit joi o latură artistică necunoscută majorităţii admiratorilor: cea de pictor. Astfel, vedeta și-a vândut în câteva ore colecția sa de artă de debut, alcătuită din 780 de piese, pentru aproximativ 3 milioane de lire sterline.
Lucrările au fost scoase la licitație prin cele 37 de galerii ale Castle Fine Art, inclusiv cea de la Covent Garden din Londra, la doar câteva ore de la anunțul vânzării pe Instagram.
Colecția de portrete Friends And Heroes îi prezintă pe oamenii care l-au inspirat pe Depp, printre aceştia numărându-se muzicianul Keith Richards, membru al formaţiei Rolling Stone, Elizabeth Taylor, Al Pacino și Bob Dylan.
„Am folosit mereu arta pentru a-mi exprima sentimentele”, a spus actorul, în vârstă de 59 de ani. „Picturile mele se învart în jurul vieţii mele, dar le-am păstrat pentru mine și m-am limitat. Nimeni nu ar trebui să se limiteze vreodată”. Depp a spus că de-a lungul anilor și-a folosit arta pentru a „reflecta asupra celor care contează cel mai mult pentru mine, cum ar fi familia mea, prietenii și oamenii pe care îi admir”.
Toate cele 780 de piese au fost vândute într-un timp foarte scurt. Postarea lui Depp pe Instagram, care scria doar „ACUM LA #CASTLEFINEART”, a provocat o creștere atât de mare a traficului către site-ul web al galeriei, încât acesta s-a blocat temporar.www.lastampa.it
https://www.lastampa.it/spettacoli/2022/07/29/news/johnny_deppartista_guadagna_3_milioni_di_sterline_in_poche_ore_vendendo_i_suoi_quadri-5481819/?ref=LSHVE-BH-I0-PM25-S6-T1
Traducerea Cătălina Păunel